19 Italienska vinproducenter i vinprovning, Operaterrassen, Stockholm

wine_testFrontface vänner Thompson Marketing, med Marina Thompson själv i spetsen, stod bakom årets Italienska vinhändelse i Stockholm. Totalt 19 vinproducenter visade upp sina produkter högst upp i Operakällarens rotunda, där utsikten mot Stockholms Slott gav extra prestige åt evenemanget.
Efter att tidigare medverkat i samma arrangörs fantastiska resa ”21 Intalienska Vingårdar På 8 Dagar”, har vi vanan inne,
så att hinna med att prova alla dessa 19 utställares viner, var en ren barnlek för Frontface utsände…eller kanske inte.
Men, här är i varje fall en sammanfattning av det hela:
ital_001Här har vi lyckats få ihop alla ”konkurrenterna” på samma bild. Marina Thompson längst til höger. ital_0021. Yngst med sina 23 år, är  Nicoletta Pala som tillsammans med sin bror tagit över släktens vingård Audarya Själva vinet upplevdes också rätt ungt men vi gillade attityden och grafiken.ital_0032. Här testade vi två olika sorters bubbel från Villa Sandi. Till höger, Prosecco D.O.C. ”Il Fresco” Brut är en klassisk torr Prosecco som fungerar väl på alla nivåer.  Till vänster, en mycket spännande VALDOBBIADENE SUPERIORE DI CARTIZZE DOCG, Denna torra ”Spumanti” har en näsa och eftersmak som diskret smyger sig på och ger ett intressant totalintryck. Du kan se mer under länken ovan.
Buteljdesignen hos Villa sandi gör att den desutom sticker ut på hyllorna.
ital_0043. Från  Batasiolo kommer Paola Marrai och presenterade deras Barolo Briccolina 2012.                ital_0054. En av de få svensktalande representanterna, är vår ”gamle” bekant  Daniel Pasalic. Här representerar han bland annat denna vita Batàr 2013, som är en relativ lättsam bekantskap med fifty-fifty Chardonay och Pinot Blanc.ital_006Berlucchi: Torrt, cripig och välkyld, med en fräsch fruktighet, presenterade  flera riktigt goda, vad de själva karaktäriserar som ”Sparkling Mood.
Kika gärna in på deras hemsida och se om du finner den mer lättöversiktlig än vi. Även deras lilla broschyrbok är något krånglig att botanisera genom, så därför hoppar vi över, vad som annars hade varit ett gott betyg till deras produkter.             ital_007..och här paraderar de tre olika varianterna framför Kungliga Slottet.              ital_008Det var fullt vid deras bord i stort sett hela dagen.   Anna Marin hade inte en lugn stund…      ital_009Sig. Alberto Medici förestod det som i eftertankens kranka kulör, framstod som vårt val till ”mest intressanta produkt”. iQuercioli Lambrusco Brut...smaka på den, du. Redan på 90-talet var Lambrusco rätt stort i Sverige men då var vinet rätt sötsliskigt. Här presenterade Alberto en torr, fräscht fruktig version som direkt fick vårt gomsegel att hissas i topp. Vinet kändes modernt, moderiktigt och som en möjlig trendsetter till kommande säsong. Kan rekommenderas som aperitif till alla slags VIP-events och gärna som ett välkylt party-vin runt ett poop- eller garden-party.

ital_010Giovanna Migliorati  från Cataldi Madonna lät oss prove en god Trebiano  och sedan en Malandrino.          ital_011Somelier Tina Johansson bjöd på Petrolo, som trots namnet inte är en bensinprodukt…
Tina förevisade ”Apertura”, en Piomonte Pinot Nero och Malvira, Roero Arenis.ital_012 ital_013Marina Thompson tog sig runt på snabba fötter och såg till att alla utställare, VIP´s och press fick den hjälp och assistens de behövde. Här med ”Mr Lambrusco”, Alberto Medici. ital_014Marina tar en svängom med charmören Thomas Francioni, som smitit från sin monter för en stund. ital_015Så kyler vi ned oss en smula med lite Montelio Cortese. ital_016Giovanna Brazzola  från Montelio  fick oss att aktivera glandula Parotis.ital_017Montelio finns i två olika varianter, Costarsa och Solarolo., baserade på Pinot Nero.
ital_019Giuseppe Carlo Vercesi är en dynamisk herre som hade flera högpoängare i sin monter.  Hans websida är under konstruktion och kommer att finnas HÄR.ital_018Denna Bisi, Pinot Nero 2015, fick oss att se ljust på framtiden. Tummen upp. ital_020Vi fastnade även för ”La Magia” Brunello di Montalcino, som var en av dagens höjdpunkter och kan med nöje rekommenderas. ital_021Den enda av de 21 vingårdar Frontface besökte på plats i Italien, som nu var här i Stockholm, var Masciarelli, som hade med sig en bekant butelj:  Marina Cvetic´, en Montepulciano d´Abruzzo DOC.ital_022Dubbelt upp från Masciarelli. ital_023Frederico Giuntino Masseti  visade upp en Chianti Rufina från Selva Piana. 95% Sangiovese , 5% Canaviolo, Colorino, Malvasia Nera.ital_024Claudio Basso  från Vite Conte, kommer en alldeles förtjusande Essenze Barolo Riserva 2004. ital_025VD för Monchiero Carbone,   Lucrezia Monchiero, visar till vänster en Nebiolo med det något kryptiska namnet ”Regret”. Är det något man får ångra…dagen efter..? Inte vad vi kunde erfara. Lucrezia talade om kombinationen ”Wine – People- Emotions”, vilket utvecklas på hemsidan.ital_027Melania Piobonato från LA-VIS Ethica visar upp en annan butelj än den ”Simbolica” vi fick testa.
Läs gärna lite om just konceptet Simbolica på deras hemsida.
ital_026Här sr vi ”Symbolica” serveras.ital_028Thomas Francioni är marknads- och kommunikationschef hos Rocca delle Maìe. Han lät oss smaka på en riktigt vass Cianti Classico från 2010Sergio Zingarelli. Smakar det, så kostar det…
ital_029Utan att gverdriva, får vi utnämna Thomas till damernas favorit… ital_030Sist ut av de 19 utställarna: Export Manager Giacinta Pocci från Il Pollenza bjöd på Porpora, en blandning med 50% Merlot och 50% montepulciano.

Comments are closed.
http://frontface.se/magazine/