Frontface smakar av Bistro Wasahofs läckerheter och hissar vit flagg.

wasa_005-Värd att ”döda för”: Bistro Wasahofs Fisk- och Skaldjursgryta…

Någon gång i forntiden, troligen sent 80-tal eller tidigt 90-tal finns ett minne om ett lyckat besök på den anrika krogen Bistro Wasahof på Dalagatan, mitt emot Wasaparken. Man kan dock inte leva på minnen i all evighet, så det kändes som hög tid att göra ett nytt besök, denna gång för att få testa lite olika smårätter och de viner som rekommenderas därtill.

Vi stämde träff med en av källarmästarbröderna, Fredrik Cornelius  och det visade sig snart att likaväl som matkulturen står högt i tak, finns det en djupgående kunskap om vin och andra drycker man har i sina välfyllda källarvalv. wasa_0026 st Ostron med dels mangodip och dels separat citron.
Dryck: Chablis, Louis Robin, Bourgogne, Frankrike wasa_010Sniglar Provençale med hackad persilja
Dryck: Chablis, Louis Robin, Bourgogne, Frankrike wasa_003Ankleverterrine med fikonmarmelad och hembakad brioche
Dryck: Sancerre, JM Roger, Loire, Frankrike wasa_004  Honungsgratinerad Chèvre på olivbröd med blandad sallad,
balsamvinäger och granatäpple
Dryck: Sancerre, JM Roger, Loire, Frankrike wasa_007  Sydfranskinspirerad fiskgryta ”Bouillabaisse” med aioli
Dryck: Här passar det med en vit Muscadet.wasa_009  Crème brûlée med sorbet
Dryck: Rivesaltes 2001, Vielle Réserve, Languedoc, Frankrike,
samt: Rivesaltes Ambrés 1997.wasa_011Här paraderar de i smakmenyn ingående dryckerna.
Vi kapitulerar totalt inför de högkvalitativa råvarorna och den själ och hjärta som man utan att anstränga sig, känner att både kök, servis och bar ger till sina gäster. Fredrik och hans bror, har vid rodret skapat en härlig harmoni och hög kunskapsnivå hos sitt team. Frontface ger Bistro Wasahofs avsmakningsmeny full pott: FFFFF av fem.

Comments are closed.
http://frontface.se/magazine/