Från överdimensionerad byggarskjorta-83 till modeskjorta 2016 – Tony skräddare griper in!

Frontface chefredaktör Peter Ortvik har en svaghet. Minst en…. Den som här avhandlas är att ”inte kan man kasta bort den där, den kan ju bli jättefin om man bara…o.s.v.)

Så, underen vindsröjning för en månad sedan, öppnades en kartong med tuschtexten ”Kläder-80-tal” på. kartongen hade inte öppnats sedan innan flytten från Pipersgatan till Garvargatan 1992, så det var rena överraskningar som dolde sig i lådan. Det mesta packades snabbt ned igen men ett par plagg fick åka hiss ned till våning två, för att tvättas och besiktigas.Tony_Shirt_01Ett av plaggen som fick en ny chans, är en mycket speciell skjorta. Den syddes upp av två skrädderiskickliga systrar som hade ett varumärke CEZETA i början av 1980-talet och som riktade sig till stora styrketränande pojkar och män. Alltså en kollektion som dels hade 80-talets breda axlar men dessutom var skjortorna smått gigantiska, som kan ses här på bilden ovan. På den tiden hade man alla skjortor instoppade i byxorna, så det var inte frågan om ”slim-line”.Tony-skraddare

Chefredaktör Ortvik tog skjortan och promenerade ner till Bryggargatan 6 i huvudstaden. Där, bakom en diskret och mycket enkel gatupratare, ligger Tonys Syateljé. Efter att Tony själv tittat på den tält-lika bodybuilder-skjortan och konstaterat att ”tyget är ju fint”, plockade han fram nålar och började skapa en helt ny profil för ”tältet”.Tony_Shirt_07Efter en provning, var det skrädderikirurgiska ingreppet klart och här nedan kan du själv se förvandlingen från 80-tal till nutid. Chefredaktör´n är nöjd, Tony är nöjd med sin insats och Frontface kan rekommendera den lilla syateljén även till dig som har egna kartonger på vinden…Tony_Shirt_03 Tony_Shirt_04 Tony_Shirt_05 Tony_Shirt_06Tony_Shirt_08Den passar perfekt under en snygg kavaj… och detta är inte vilken kavaj som helst…Tony_Shirt_09…utan en Lars Wallin.

Vill du nå Tony direkt i syateljén, kan du ringa: 08 – 24  10 20 eller 0739 – 999 997
och hälsa från Frontface Magazine…

Comments are closed.
http://frontface.se/magazine/