Tre högpresterande skådisar lyfter filmen ”The Nice Guys” till ett gott betyg

Filmrecension: ”The Nice Guys” Genre: Thrillerkomedi. Längd: 1 tim 56 min.
NiceGuys_001Bara musiken som inleder filmen, ”Papa Was A Rolling Stone” i Norman Whitfields massiva Soul-discoprouktion med The Temptations, gör att tidsmaskinen inte har några problem att veva oss tillbaka till slutet av det galna 70-talet. När bilarna och kläderna sedan hakar på, så är det bara att le och njuta redan innan själva handlingen kommit igång.NiceGuys_003

En råbarkad sälle (Russell Crowe) som inte lyckats bli riktig privatdeckare utan lever på att agera murbräcka på småfifflare och dito bus, råkar få ett jobb där hans måltavla är den ständigt halvpackade och ständigt inkomstjagande, mer ”riktige” privatdeckaren (Ryan Gossling) som även har att försöka uppfostra sin tonåriga dotter (ser ut som 13 men kör bil, så hon bör vara 16 i filmen) (Angourie Rice) som vill vara med och lösa pappas fall, oavsett farlighetsgrad, låtar alla som stereotypa rollfigurer i en vanlig amerikansk Hollywoodrulle utan finesser. Att den ”gamla sexbomben” Kim Basinger är med och spelar tvivelaktig hög jurist i rättvisesystemet, gör inte saken sämre.NiceGuys_002

Men, stopp och belägg, här börjar det man inte kan låta bli att gilla hela vägen. Mycket bra rollprestationer av trion, ett tempo som aldrig slackar och lika delar action och humoristiskt samspel/utspel, gör att man kort in i filmen anammar den i sig själv lite stökiga och otroliga historien utan att bry sig om att ifrågasätta logikluckorna i handlingen. Ända fram till slutscenen, lyckas ”The Nice Guys” att måla på ett fånigt glatt leende på våra och våra bänkgrannars nunor och där sitter smajlet hela vägen ut i sommarkvällens ljusa och ljumma afton, där alla pratade om hur bra filmen var.

Frontface har, som du redan märkt, klart kapitulerat inför totalintrycket och vi ger därför den nästan 2 timmar korta filmen ”The Nice Guys” betyget FFFF utan att tveka. Se den, koppla av, njut och tillåt dig att garva under den visuella berg-och-dalbanan.
NiceGuys_004Tina Leijonberg har hittat sin plats…NiceGuys_005Janne Schaffer har haft en kul vecka, med en hemlig ABBA-spelning under jubileumspartyt.NiceGuys_007Jamie Meyer och Lars Wallin håller koll.NiceGuys_009Abgar Barsom och Jesper Lindblom ser nästan EM-klara ut…NiceGuys_008Anne-Lie Rydé personifierar en vacker sommarkväll.NiceGuys_010Eventarrangör Alexander Erwik, drar en lycklig vinnare som fick en vinylspelare. NiceGuys_011Då tackar vi för en klassiker, Cadillac Eldorado 1975.

Välkommen att länka TILL vårt reportage men det är inte tillåtet att plocka bilder FRÅN reportaget, de är ©-copyrightskyddade och EXIF-kodade. Högupplösta bilder säljes via bildbyrån www.primepix.se.   All trafik skall gå till oss, vilket är vår grundfilosofi.

Comments are closed.
http://frontface.se/magazine/