Hudvård och trädplantering under STHLM Beauty Week i Kungsträdgården

Beau_001För en vecka sedan togs vi emot med lite glitter och glamour vilket inte är helt fel när det gäller inramningen till ett mäss-liknande presentationskoncept inne i det i vanliga fall galleriet SO STHLM i Kungsträdgården. Sålunda togs vi emot med bubbel och en härlig uppenbarelse, nämligen Kayo i strålande form  (Kayo har nämligen även en karriär som Dipl. Hudterapeut, för er som ev. missat det).
Följ med på en rundtur, där Frontface egen skönhetsredaktör/Hudterapeut och Makeup artist Nathalie står för testandet.Beau_002 (2)Kayo såg superfräsch ut med rosor på kind och solsken i blick (ja, som Mors lille Olle). Kayo satt i en jury i Organic Beauty Awards, på bilden tillsammans med Ordförande Catherine Dichy (föfattare till boken ”Från naturlig skönhet”). Beau_008 (2) Beau_009Först hälsade vi på hos Irene och hennes kollegor som visade de senaste produkterna från Annemarie Björlind.Beau_013Nathalie fick till uppgift att under en vecka prova nedanstående tre produkter och här är vad hon kom fram till.

Beauty Shots är högaktiva koncentrat som används under en begränsad tidsperiod, som en slags reparativ kur. Varje förpackning innehåller ca 30 applikationer. Huvudingrediensen är bioteknologiskt utvunna PHYTOPLANKTON från Bretagne som stärker hudens egenförsvar, aktiverar cellförnyelsen och stimulerar hudens egen produktion av hyaluronsyra. Växtplanktonen i kombination med hög koncentration av specifika, utvalda aktiva ingredienser beroende på hudtyp och behov, är förutsättningar för snabbt synliga resultat.

Skin & Pore Balancer
För blandhy med utvidgade porer. Denna ”shot” har visat sig vara effektiv mot det som brukar kallas ”ungdomsacne och kan även hjälpa till att reparera gropigheter efter sådana tillstånd.

Anti-aging Revitalizer
För mogen hy. Återuppbyggande och vitaliserande. En återupplivare för dig som haft din 40-års fest…

Vitamin Energizer
För trött, trist hud. Uppfräschande och sprängfylld med vitaminer. För många timmar framför skärmen? Då är du definitivt aktuell för en vända med denna produkt…

Beau_014Hos Loelle fick Nathalie med sig ett prov av deras helt nya arganbaserade hårolja i form av ett serum. Vi har ännu inte hunnit testa den ordentligt med vi har mycket goda erfarenheter av Loelles andra arganprodukter. Här fuskas det inte, halten av argan är klart över den gräns där den ger effekt. Beau_015Nathalie återkommer och kompletterar texten när hon testat produkten ordentligt. Beau_016Kersti Sixhöj med kollega sköter  i+m Naturkosmetik Sverige AB. Produkterna tillverkas i Berlin.
Produkterna är 100% vegan och har rättvisemärkta ingredienser såsom sheasmör från Uganda och arganolja från Marocko. Dessutom är alla i+m produkter fria från syntetiska tillsatser, doft- och färgämnen. Det mesta arbetet görs för hand och produkterna tillverkas endast mindre volymer i egen fabrik. Under årens lopp har många av produkterna genomgått oberoende tester hos tyska ÖKOTEST och tilldelats högsta betyg. Alla produkter är kontrollerade och certifierade av tyska BDIH.
– Med certifierade ekologiska råvaror och kallpressade oljor
– Fri från syntetiska tillsatser och mineraloljor
– Fri från syntetiska doft- och färgämnen
– Utan paraben och PEG (polyetylenglykol)
– 100% vegan, dvs. utan animaliska ingredienser
– 100% certifierad naturkosmetik av BDIH (www.bdih.de)
– Högsta kvalitet med 30 års erfarenhet
– Utvecklas och tillverkas utan djurförsök
– Miljövänliga och återvinningsbara förpackningar
– Alla produkter tillverkas i egen fabrik i Berlin
– Stödjer Rättvisemärkta projekt Beau_017Créme de la Créme
Age Plus är en extra vårdande serie för mogen, krävande och torr hy. Med verksamma ingredienser såsom immortelle, arganolja och hyaluronsyra, stärks huden och göres den fastare. Cedernötsolja har mycket bra antioxidativa egenskaper samt en unik förmåga att förnya huden. Små linjer och rynkor blir uppmjukande och huden blir både smidigare, fastare och mer vital. Applicera morgon och kväll med lätt masserande rörelser på rengjort ansikte, hals och dekolletage.

Anti-Age serum roll-on
Ingredienser som nypon, ros, rökelse och argaolja. Är för normal, torr, mogen hy.
Den assisterar och återfuktar huden och motverkar därmed uppkomsten av fina linjer.

Beau_018  Beau_020Därefter var vi tvugna att titta två gånger innan vi riktigt förstod vad vi vilade ögonen på. Beau_021Blott några timmar innan evenemanget slog upp sina portar, fick Lars Träff från Natura Siberica Sweden lägga tassarna på de första flaskorna av ”Tree In A Bottle”, en hårvårdsserie som är mycket mer än bara just det. När innehållet är slut, skruvar man bort en plugg i botten och sedan gräver man ned förpackningen i trädgården…så har man planterat ett träd. Låter det hela konstigt. Vi måste erkänna att vi står här och trummar med fingrarna mot skrivbordskanten, medans vi väntar på att dels få testa produkterna, moisturizing shampoo och volumizing shampoo..och sedan slå rot med förpackningen som dessutom bryts ned i mullen. Lars, skicka en kartong när du får in dem, vi är sååå nyfikna. Beau_022 Beau_024”Bästa Organiska Familjeprodukt 2016”, den utmärkelsen fick Katties Åkesson från Me Anima, vars oljor vi tidigare testat och fortfarande uppskattar och använder på redaktionen. Beau_026Mingla på Ni, vi tackar för oss denna gång, på återseende.

Comments are closed.
http://frontface.se/magazine/