”Rocklegender” av Annika Jägfeldt, vernissage i Kungsträdgården.

I lördags besökte Frontface Vernissage: ”Rocklegender” av Annika Jägfeldt i galleri So STHLM i Kungsan. Odödliga legender radades upp på galleriets väggar och golv:
Rockleg_003Vi hälsades välkomna direkt vid ankomst av konstnären själv, Annika Jägfeldt. som själv får berätta:
”Jag är född i Stockholm , bodde där de första åren , sedan återkom jag till Sthlm när jag kom in på Konstfack och gick där i 4 år. Jag har alltid haft en brinnande låga för måleri och konst i olika former, de första åren efter konstfack hade jag svårt att förlika mig med den ensamhet det innebär att stå i en ateljé och måla. Istället valde jag att jobba som bildlärare ett tag. Krogliv var också ett måste , då jag älskar att möta nya människor och vara mitt i det som händer…därför blev det en del krogmålningar som bl.a. Hängde på Cafe Opera i hovmästarbåset. Med andra ord, både jag och tavlorna hängde där på 80/90 tale, de blev tidsdokument från just den tiden med bl.a. Dave Stewart , Mona Seilitz m.m.fl.

Interiörmålningar där jag målade ett myller av människor som rörde sig i den pampiga lokalen….efter hand växte idén fram att jag skulle måla den musik jag gillade ,d.v.s. rockmusik och då koncentrerade jag mig på artisterna bakom. De är ju oftast karismatiska och man kan se att de har levt fullt ut (precis som många författare). Karaktärer har alltid varit det jag fastnat för! Människor som har en själ och ett djup är viktigt för mig och det är det jag vill förmedla. Ögonen är själens spegel och är därför det viktigaste när man ska skildra en människa i bildspråk.
Detta är det jag gör och det visar sig väcka en hel del uppskattning hos många människor som själva också älskar musik och dess företrädare.”

-För den intresserade så gäller nu närmast Konstrundan på Österlen i Påsk , mitt galleri visar mina rockmålningar och författarporträtt i Peppinge , 2 mil öster om Ystad
Se ; www.annikajagfeldt.com

Frontface tackar för en skön stund bland Rocklegenderna och önskar Annika all lycka till framöver.

Välkommen att länka TILL vårt reportage men det är inte tillåtet att plocka bilder FRÅN reportaget, de är ©-copyrightskyddade och EXIF-kodade. Högupplösta bilder ur Frontface Magazine säljes via bildbyrån www.primepix.se  såvida de ej innehåller annat ©-skyddat material.

Rockleg_001Vi hälsades välkomna direkt vid ankomst av konstnären själv, Annika Jägfeldt. Rockleg_004Nya gäster och presumtiva kunder dök upp hela tiden. Rockleg_005Häng och musiksnack. Rockleg_006Ständigt Sverige-aktuelle Bruce Springsteen. Rockleg_007
R.I.P. Lemmy Kilmister, Motörhead.Rockleg_008-Skall jag slå in den..? Rockleg_009James Maurice Hendrix…eller Jimi, som han officiellt kallades. Rockleg_010En lemmy till, tack. Rockleg_011Mick Jagger… så klart. Rockleg_012Är det Bobby Brown? Nej det är Frank Zappa. Rockleg_013Får vi bjuda på en Plura? Rockleg_014Kostagent Mats Ingvarsson med en annan Jimi Hendrix. Rockleg_015-Up against the wall. Legends… Rockleg_016So STHLM är ett centralt beläget och på alla sätt lättillgängligt galleri.  Rockleg_018 Rockleg_019 Rockleg_020Cornelis Vreeswijk meets Frank Zappa. Rockleg_021 Rockleg_022-Still chattin´, eh?

Comments are closed.
http://frontface.se/magazine/