Stockholm Fashion District, invigningsfest och mingel.

Historisk tillbakablick: Fram till i mitten av 80-talet, var Älvsjömässan den stora tummelplatsen för mode , design och modeller, i och med Modemässan som avhölls där. Sedan inträdde en slags protest mot höga monterhyror och med Levi´s i spetsen, skapade en mängd märkesleverantörer sina egna showrooms, spridda över hela Storstockholm.

När sedan Stockholm Modecenter slog upp portarna i Marievik / Liljeholmen i början av 1990, samlades åter lejonparten av leverantörerna åter under samma tak, där man sedan runt Millenniet byte namn till Stockholm Fashion District. Den byggnaden var helt fantastisk att jobba med modevisningar och shower i. Frontface Chefredaktör Peter Ortvik, hade själv nöjet att producera hela Modecenters 5års jubileum där, med en mängd visningar, artister och fantastiska gäster, som bl.a Victoria Silvstedt, Gry Forsell, Börje Salming m.fl.
Modecenter_2005_04Bilden: Modecenters 5års-jubileum 1995. Åsa Johansson väljs till Sveriges bästa Mannekäng.

På grund av hela tiden höjda hyreskostnader, tvingades konceptet läggas ned och förvisades 2007/08 ut till Modecenterkomplexet i Järla Sjö, där bristen på parkeringsmöjligheter skapade viss friktion redan från start.

Förra året, 2015, samtidigt som grundkonceptet Stockholm Modecenter firade 25 år (med en fest där samtliga tidigare VD dök upp och minglade loss, se HÄR) annonserades det ut att Stockholm Fashion District drog igång i ett stort tegelkomplex invid Factory Nacka Strandmässan. Under det gångna året har man där iordningställt lokalerna för showroom-verksamhet och nu under den nyss avslutade modeveckan, avhölls den officiella invigningsfesten.SFD_003

Följ med Frontface egen redaktionelle modell och medarbetare Mikael på en tur under mingelkvällen, där Mikael bl.a fick testa jackor ur Måns Zelmerlöws kollektion för Jofama och dessutom plåtas tillsammans med Måns, där bägge naturligtvis bar jackorna.
SFD_001Mingelfesten tog plats i entrén, där det blev riktigt trångt och festivt. SFD_002 SFD_004Tre snabbhänta bartenders- SFD_005Vår Mikael tillsammans med Fashion Districts VD Helena Waker. SFD_006Energiladdning på plan 6 med dryck och en kopp vegetabilisk maträtt. SFD_007Snabbbesök hos Jesper Christiansen, VD för Linie Design och ”Mr Gunther himself”, grundare och ägare till herrmodebutiken
G26 i Götgatsbacken (tidigare butikskedjan Gunther´s”). SFD_008Mikael hälsar på Jan Elfström, som står vid rodret på Jofama-skutan. SFD_009Gissa vem som står bakom den här jackan? SFD_011-Just det! Måns Zelmerlöw, nu nytt frontface för Jofama Fashion med en egen kollektion. SFD_012Kommande helg skall Måns upp till Sälen och showa med Mix Megapol-gänget. SFD_013När vi var klara, åkte mobilkamerorna fram från de övriga närvarande. SFD_014Några bilder på Mikael i ”Måns Zelmerlöw-jackan”. SFD_015 SFD_016 SFD_017”Talkin´to me..?” SFD_018Så tackar vi av hela Jofana-teamet och återgår till minglet. SFD_019…och möts upp med en bubblande förfriskning av Aril Sahiti. SFD_020Härifrån och framåt, en ”Mingel-Mix” med blandade gäster, utställare och personal. SFD_021 SFD_022 SFD_023   SFD_026 SFD_027tack för denna gång, på återseende.

All photos: Peter Ortvik

Comments are closed.
http://frontface.se/magazine/