David Bowie Lever! Så kändes denna Tribute-kväll på Teaterskeppet

Bowie_061-Bowie drives me Wild!!!

Ziggys ande svävade märkbart nöjd över däcksgolvet på Teaterskeppet vid Skeppsbrons kaj, strax bortom Stockholms slott, när kvällen ”Bowie ! Vi glömmer Dig aldrig !” drog igång kl 20.00 i lördags kväll.

Ett antal eminenta DJ´s, du kan se dem i bildgalleriet nedan, gjorde upplevelsen fullständig, då det spelades både superhits och även mer okända mästerverk av David Bowie. Videoskärmar fylldes av både livevideos och albumassocierat material och kvällen kröntes av att sångaresset Nad Sylvan framförde ett några klassiker på sådant sätt att även föremålet för tributen säkert log från sin plats på musiktronen någonstans i universum.
Ett entra tack till Singha öl, som gav vätskebalans åt undertecknad och inspiration till några smågalna bilder. Varmt TACK till alla på arrangörssidan, ingen nämn – ingen glömd, samt även till gästerna som med sin närvaro och genuina känslor, gav inramning till en afton man sent kommer att glömma.

Välkommen att länka TILL vårt reportage men det är inte tillåtet att plocka bilder FRÅN reportaget, de är ©-copyrightskyddade och EXIF-kodade. Högupplösta bilder säljer via bildbyrån www.primepix.se
(Feel free to link to this report. However, all pictures are ©-protected, and are sold exclusively by the image-bureau Primepix.se

Bowie_001Eldsjälen Katta Cato Olsson får här själv ge cred till de involverade:
Tack Tack Tack !!!!!
Vilken kärlek Ni alla visade denna kväll, alla underbara vänner nya och gamla.
Igår kväll blev det så tydligt hur mycket denna man har betytt för oss och så många andra människor. Så många låtar man nästan glömt bort.Tack också för allt tålamod med lite småstrul här och där.
Och ett stort Tack till Niklas med personal på Teaterskeppet för allt. Katta Cato Olsson,Joakim Langer,Nille Tholinder, Peter Swartling, DjClas Lindstål, Jon Holmgren, Per Sandström, Carola Kilroy, Joakim Ronson , Björn Almblad och Johan Kinde Ps: Vi fick in lite mer än 30000:- till cancerfonden. Väntar in lite mer resultat. Ni kan fortfarande skänka pengar till cancerfonden.se och vår insamling Bowie! vi glömmer dig aldrig.”

Bowie_002– Välkommen! Bowie_003Please collect the jackets in the jack-pot, Rock On..eh..off. Bowie_004Do ya wanna me to Singha song? Den I need anotha beer, ja? Bowie_005Bowinism Bowie_006Då vill jag vråla Caroooola. Kilroy was / is here. Bowie_007 Bowie_008 Bowie_009  Bowie_011Bowies ande svävae bakom i snygghörnan där DJ Clas regerade. Bowie_012 Bowie_013Great Balls of fire…här är en hög legender… Bowie_014Variation på ett tema… Bowie_015Alla goda ting är tre, bild-likt talat… Bowie_016DJ & Musikproducent på SR, Monica Bergmark, för kvällen Glam-Queen. Bowie_017…climbing the ladder to success… Bowie_018Jocke Langer tog för sig …eller inte… Bowie_019 Bowie_020– Skall han få… Bowie_021…en luftpuss..? Bowie_022 Bowie_023Ingen lider av Clastrofobi här, inte… Bowie_024  – Posering förbjuden, vid vite beivras.Bowie_026Ännu en legend, Johan Kinde. har du besökt Valona nyligen, Johan? Bowie_027 Bowie_028Är detta månde nya varianten av välgörenhetstemat ”Band Aid”?  Bowie_029  Nille Tholinder IS Bowie..

Bowie_0311…2…3…FYR! Bowie_032Micke ”Bleckan” Bleckberg, för en gångs skull omringad av damer…. Bowie_033– VA? va sa´ru..ska´ru ha på näbben..? Bowie_034Trappar ni upp förväntningarna, tjejer? Bowie_035Kompis med kompass. Bowie_036– Hänger ni ofta här?…på varandra… Bowie_037Spöket Laban såg oroväckande seriös ut. Kan damen på bilden ha haft tveksamt inflytande..?  Bowie_039Ingen väske-brist här inte… Bowie_040   Ted Ekroth snackar Bowieism med Linda. Bowie_044”Bleckan” och Stefan Klingborg njuter av musiken…och varandras cellskap. Bowie_045Någon som vill ha en laseroperation? Bowie_046Mästerfrisör Stefan Klingborg med sin flickvän Linda och Ted Ekroth. Bowie_047The Kilroy Clan Bowie_048carola med sonen Joakim ”Kim” Ronson Bowie_049-Håll i hatten, nu kör vi… Bowie_050Bilden som vinner i längden. Bowie_051Nad Sylvan laddar inför sitt framträdande. Bowie_052– Lite röstmassage? Bowie_053– Nu trycker vi plattan i golvet! Bowie_054Kvällen Ink-Queen. Bowie_055Med Clintan på armen, kan man knappast misslyckas… Bowie_056Ink Queen med Bäck-fisk…eller ? Bowie_057Silver-Micke visar upp ett par av sina egendsignade smycken. Rockar fett. Bowie_058– Va´re nå´t..? Bowie_059When wors are not enough… Nille TholinderBowie_060 Nille Tholinder Bowie_062Lika snygg som -92. Bowie_063Posen som fick skeppet att gunga till… Bowie_064Kvällen turturduvor kuttrade på bargrenen. Bowie_065Peter Swartling visade att ett fullblodsproffs alltyid har full fokus. Bowie_066DJ Clas insuper Peters känsla för skivtallriksspinn. Bowie_067Med Bowie på bröstet. Bowie_068Trio med tryck. Bowie_069Lagbild 4 x 100 m dans. Bowie_070Björn Almbladh med två färska skåldjur. Va? Vad säger ni..hör ingenting…är ni musslor? Bowie_071– Vi håller oss till ämnet… Bowie_072Så, vem är Bowien i dramat? Bowie_073Här behövde man inte säga ”Cheese”… Bowie_074-Hokus Pokus.. Bowie_075Golvade Bowie_076Carola tog täten på dansgolvet, Jii-Haaaa Bowie_077-Håll ihop, tänk på Titanic. Bowie_078Undrar vilken låt de sjunger på..? Bowie_079Avtackning och inspirationstal. Bowie_080 Bowie_081 Bowie_082 Bowie_083 Bowie_084Sedan var det dags för Nad Sylvan att ta över med sköna Bowie-tolkningar. Han fick stående ovationer och det berodde inte på att lokalen saknade stolar. Bowie_085 Bowie_086– De´här va´bra, fatta´ru?
PO_CarolaFrontface Magazine´s Chefredaktör Peter Ortvik med Carola Kilroy.PO+2galsHär med Martha Podell och Monica Bergmark.
Så slutade kvällen och man vandrade med ett lyckligt leende på läpparna och kände sig som Aladdin Zane under takåsarna. Viva Bowie! R.I.R. (Rest In Rock)

Photo & Text, Peter Ortvik  (The last 2 pix: Clas Lindstål)

Comments are closed.
http://frontface.se/magazine/