Nattklubben Collage firade 30 år efter 32 år. Klackarna i taket.

OrtvikI mars 1983 klev undertecknad för första gången in genom den sprillans nya entrén till COLLAGE, som då var en liten, rätt trång bar med ett litet discobås längst in i det enda plan som då fanns att tillgå. Det var tandläkare Jan Isacson och entreprenör Stellan Rosengren, som stod bakom det hela, med Bosse Liedegren som arkitekt. Allt gick i pastellfärger på den tiden. Efter några år fick man tillgång till övervåningen och en trappa (med ett för långt trappsteg som fyra damer föll i under nyinvignings-kvällen) som ledde upp till barer och en mindre scen, där undertecknad producerat både modevisningar och rena underhållningsshower, som ”Hot Legs Contest” (både tjej- och killklass) med mera.

Nu, 32 år senare, under nya ägare, var det i torsdags en något sen, större 30 års jubileumsfest, där Johan Carlén stod för inbjudningarna. Goda canapéer sköljdes raskt ned med cava och öl och gästerna såg ut att vara tillbaka till Collage glada glansdagar på 80-talet. Följ med Frontface in i en anrik lokal.
Den enda gästen vi saknade, var grundaren Jan Isacson.
Text & Foto: Peter Ortvik

Välkommen att länka TILL vårt reportage men det är inte tillåtet att plocka bilder FRÅN reportaget, de är ©-copyrightskyddade och EXIF-kodade. Högupplösta bilder säljer via bildbyrån www.primepix.se  
Collage031Kvällens ”dirigent”, Johan Carlén, här med Anne-Lie Rydé.
Collage011Collage009Collage010Collage003Ann & Leif Schulman, så klart.Collage004Johan ”The Voice” Becker.Collage008-Har ni fått nå´t än..?Collage012UD var representerat i form av Patric Nilsson till höger.Collage013Collage014Keep on Boppin`, Peter Jezewski håller god form, nyss graderad till 3:e graden svart bälte i den kampsportsdiciplin han tränar. Grattis Master Bop!Collage015Collage016Göran Gabrielsson håller snyggt runt sig…med Nathalie.Collage019Team Micke SpreitzCollage020Jan Emanuel Johansson visar att underarmarna inte krympt i tvätten.  Andreas har ställt den norska Fiskbilen i garaget för kvällen.Collage027Gabriel Forss och Anna Benson.Collage028Collage029Denna eleganta kreation är från YSLCollage030Fadde Darwich ser ut att njuta av tillvaron och sällskapet.Collage032Anne-Lie Rydé, lika snygg som alltid.Collage033-You Rock!Collage034Collage037Collage040Maria Mikko och Anna MarongiuCollage042Gaby Borglund med vän.Collage043Dan Hylander, still going strong. Collage044Här med Alejandra.Collage045Collage048Självklart, Dan, vi är med…Collage050Abgar Barsom med kompis.Collage051Vinterrocken av…Collage053Nathalie och Johan Becker tar en paus.Collage055Jan Johansen med sina fångvaktare.Collage056-Du är bäst! -Nej, DU är bäst…Collage059Lite kyligt för baddräkter men Panos håller värmen med en kram från Nathalie.Collage060Marcus Starberger med kompis.Collage062The Final Posedown…Collage065Kicken och Mickey Dee trumvirvlade förbi i farten.Collage067Curlinglegenden Anette Norberg, omringad av sin väninna Victoria och Johan Becker.Collage070King Börje Salming blev aldrig tacklad under kvällen.Collage071…möjligen förutom en bröstvärmare av Nathalie. -Två minuter för Mingling, Nathalie. Ut i båset…
Collage006Yvonne Ekdahl till höger.Collage005Collage021Collage024Collage025Collage026Collage035Collage036Collage041

Comments are closed.
http://frontface.se/magazine/