Den bästa julklappen är naturligtvis personlig…och unik

Text och foto: Peter Ortvik, chefredaktör Frontface Magazine.

Att ge en vanlig fotoförstoring i julklapp, kan kännas både gammalmodigt och lite enkelt med det finns en vidareutveckling av tanken, som kan göra din julklapp till en fantastisk gåva, som bara växer i värde ju längre mottagaren har den.
Följ med på denna lilla oddysé, från fotografering till färdig canvas-tavla.Artpix_01År 2010 på Hår- och skönhetsmässan ”Elmia Inspiration” i Jönköping, satt jag i publiken under en riktigt häftig klipp- och stylingvisning. Den sista visningen vi hann med att bevaka innan det var dags att ta sig ut till bussen igen, var en riktigt färgstark och inspirativ uppvisning av den kända duon Tyler Johnston och Lesley Lawson: Denna okända modell fick mig att fokusera på att få några bilder, trots att jag satt cirka femton meter från henne, där hon stylades på scenen. Artpix_02Några år senare fick jag ett ryck ock började leka med redigering av mina favoritbilder och detta blev resultatet, som hamnade i en mapp döpt till ”Faces”.Artpix_03När jag sedan gick tiilbaka till bilderna från samma mässa, fast två år tidigare, fann jag en serie med en fastastisk hårmodell med namnet Linnea, som jag tog ett antal bilder av direkt på catwalken, när hon och hennes kollegor gjorde sina entréer för märket TIGI.. Artpix_04Här är resultatet. Bägge dessa redigerade bilder, har sedan legat till sig och mognat cirka tre-fyra år. HalloweenEfter senaste Halloweenfesten i år,Nocturnal Halloween Ball 2015, tog jag bilden ovan och beskar den till det du ser nedan. Kände att även denna bild av Modell och designer   passade in i konceptet, så då var trilogin fulländad. Halloween-2Nu, för en månad sedan, gjorde jag slag i saken och kontaktade mina kollegor Jonas Hessman och Cia Österberg, som driver Punkprint, Boredom Art Ab, Skeppargatan 46, 114 58 Stockholm, Tel: 070-759 44 42 info@punkprint.se , Östermalm här i Stockholm De kan printa på en mängd olika canvas- och konstpapper och efter att ha fått se mina bilder, bestämde vi tillsammans att det skulle bli tre canvastavlor  med svarta ramar.

SAMSUNG CSC
Här ser vi hur Jonas lagt mina motiv vid sidan av en stor tavla han själv och Cia skapat, allt för att kunna utnyttja canvasen optimalt.

SAMSUNG CSC
Här håller Jonas upp de tre motiven, klara från printern och som sedan skall skäras och ramas.

Artpix_07Slutresultatet hänger nu på min vardagsrumsvägg, perfekt återgivna från originalen. kontakta gärna Jonas och Cia på HÄR, när du bestämt dig för ditt unika motiv.

Comments are closed.
http://frontface.se/magazine/