-När Tomten Tänder Till: Frontface testar ”Love♥Toys” för tjejer…och Killar (jämlikt)

LeoXmas”Alla vill väl ha en tillfredställande julklappsutdelning..?”

Sverige säger sig sträva efter jämlikhet på alla fronter men i ett fall blundar man helt och undviker i möjligaste mån att försöka nå framåt. Vid marknadsföring och försäljning av sexleksaker för tjejer, finns inga hinder eller moraliska betänkligheter. Hos apoteken använder man beteckningen ”hjälpmedel”, där de icke apoteksanslutna företagen och butikerna oftast använder ord som ”toys”, ”leksaker” och liknande, mer lekfulla beteckningar. Apotekens sätt att beteckna vibratorer, dildos och andra produkter som är riktade mot en kvinnlig målgrupp, kallas alltså ”sexhjälpmedel”. Detta pekar på att det i så fall finns ett funktionshinder eller annan brist att avhjälpa, vilket i våra ögon skapar en stigmatisering och nedtryckande känsla för den som vill handla sådana produkter hos apotek.
LoveToys_001Men den stora orättvisan i jämlikhet mellan könen, är att motsvarande produkter som riktar sig till den andra halvan av vår befolkning, alltså den manliga hälften, tydligen inte anses så pass rumsren att man kan erbjuda sådana ”hjälpmedel” hos apoteken. Frontface har tyvärr inte lyckats få tag i någon inom apoteksbranschen som vill medverka in en intervju än så länge men vi jobbar vidare på detta.  Självklart skall både mäns och kvinnors (och naturligtvis även de som känner sig passa in i andra könsbeteckningar) sexuella ”hjälpmedel”/leksaker inneha samma sociala status och lika självklart skall inga diskrimineringar få styra utbudet, oavsett vilken butikskedja som för någon slags produkt i den här nischen.
Good-Vibrations(Vad kan Beach Boys Brian Wilson ha tänkt på när denna låt skrev-s..? -Sjyssta vibrationer…)

För att visa vägen, bestämde vi oss för att se vad branschen har att erbjuda i form av sexleksaker/Love Toys för både tjejer och killar. Efter en stunds research, bestämde vi oss för att göra ett besök i en butik som flera av de vi frågat, upplyst oss om att ha ett brett utbud. De håler på att förnya sig och med det nya namnet LoveToys. Sagt och gjort, vi satte GPS:en på Östgötagatan 75 på Stockholms Södermalm och ett bokat möte med ansvarige Anders Brodin. Efter att ha mötts av lite misstänksamma blickar, förklarade vi temat för reportaget och då blinkade en osynlig ”Full Access”-skylt i Anders ögon.
Det visade sig att även han själv hade undersökt apotekens policy men inte han heller hade blivit så mycket klokare av svaren.

Så, varför skall onani med sex-toys vara förbehållet det kvinnliga könet?
Följ med oss på en test av det vi fann intressant i butiken. Är du alltför pryd, så sluta läs/titta här och klicka in på vårt reportage från Fitnessfestivalen

SAMSUNG CSC
Pop-Corn känns inte helt rätt i det här fallet, så ladda Julgodisskålen med Willies och Boobs, alltså: Snoppar & Tuttar.
Smaken på dessa än som vanligt delad, så prova både gelé- och kola-varianterna. Allmän munterhet utlovas, speciellt till möhippor och svensexor. Fullständig jämlikhet även här, som synes. På bio?  Tja, varför inte, man behöver ju inte se ut som två skalor av grått…

SAMSUNG CSC
Det senaste inom ”Love-Dolls”, är att (precis som i P-rullar) man tillverkat en serie som har fått så nästan-kändis-klingande namn, att ingen kan missförstå. Ovan ser du varianterna av Katy Perry, Beyoncé, Britney Spears och..ja, Justin Bieber (som naturligtvis fick heta Just-in Beaver).  Man får väl säga att det är kunden som sätts på prov när det gäller uthålligheten gällande ett initialt ”Blow-Job” för att veckla ut dockan.
Finns naturligtvis hos LoveToys

SAMSUNG CSC
Den berömda handbojan måste också få vara med. Här i en gyllene variant. Kanske något för Daniel Craig i nästa Bond-Film? ”The man with the Golden Cuff”-
Finns, som övriga produkter i reportaget, hos LoveToys

LoveToys_005Filmen ”Fifty Shades Of Grey” har lyft upp lättare S&M och liknande njutningar till en mer öppen nivå.
Minst två filmer som uppföljare, beräknas följa, Konceptet har naturligtvis även anammats inom merchandicing och en hel serie med associerade produkter finns nu att tillgå.
Bild från LoveToys butik.

SAMSUNG CSC
Designen är inget att klaga på. Ett hårt paket som skall användas rätt mjukt…

LoveToys_007Alla vi visat produkterna för, tycker att de är snygga och väl utformade.  Vi har dock ej testat funktionerna. Finns hos LoveToys

Innan vi går in på testavsnittet, kontaktade vi Ylva Maria Thompson, konstnär, TV-profil från det odödliga ”Tusen och en Natt” på TV1000 och konnässör när det kommer till sen, sexleksaker och njutning. Så här responderade Ylva Maria på det vi skrivit inledningsvis:
Ylva-Maria-ThompsonYlva:  -Jag tänker att hur vi ”könar” sextoys/leksaker hänger ju ihop med våra uppfattningar om vad som är sex för män resp kvinnor. Så jag drar gärne det här ytterligare ett varv. Jag har ju jobbat med att skriva texter till en sexshop en gång i tiden och det roliga var att eftersom jag tidigt bestämde mig för att jag inte visste om den som läste min text var man eller kvinna, skulle jag skriva så könsneutralt som möjligt. Vilket resulterade i att när en gaysajt ville ha en webshop i samarbete med samma butik, så kunde dom använda mina texter rakt av! Min ambition har varit att låta köparen avgöra hur sexleksaken skall användas, sen kan man ju som sexshop ge rekommendationer (en dildo utan ”stopp” kan ju tex glida innanför ringmuskeln i ändtarmen och bli svår att få ut, men det har ju inget att göra med vems ändtarm det är frågan om. När det gäller Fleshlights är det ju självklart lite svårt för mig att föreställa mig ett användningsområde för den som har fitta, men när jag ställdes inför såna prylar gjorde jag som vanligt – beskrev produkten och dess egenskaper och funktioner.
Ylva-91Ylva Maria Thompson anno 1991, ”Tusen och en Natt”.

Ylva fortsätter: -Varför tycker jag att fleshlighten ser lite fånig ut? Jag är inte ensam. Det är så typiskt när det handlar om självtillfredställelseredskap för personer med penis. Fittan ska få njuta, det är alla överens om, jag har till och med hört någon säga att det är ”gulligt” när tjejer onanerar. Så jag skärper till mig. Tittar en gång till. För att dra lite paralleller tänker jag att hudfärgade dildos, som ser ut som omskurna åderpålar, heller inte är de som lyfts fram på apotekets hyllor med ”sexhjälpmedel”, så man får tänka att den här prylen hör till de mer vulgära – det gör ju troligen att den är svårare att marknadsföra i ”fina butiken”. Jag har sett en hel del roliga onaniprodukter som kan användas omslutande runt staken, ett töjbart ägg och en silikonskulptur som liknar ett skulpturalt blockljus till exempel. Frågan är varför inte de prylarna finns på apotekshyllan…
Vi tackar Ylva Maria Thompson för medverkan i Frontface testreportage och har all anledning att återkomma till hennes egna verk, när vi nästa gång besöker ett aktuellt vernissage där de finns med. Ylva-artUnder ett besök 2011, när Ylva Maria ställde ut på Kista-mässans konsthall.

LoveToys_008”Get Your Rocks Off”, är ju en gammal klassisk beteckning för att få det gott i sänghalmen. Så här presenteras branschens hårdrockigaste vibbar: ”Det världsberömda heavy metal-bandet Motörhead har nu skapat sin egen serie av märkessexleksaker. Är du ett hängivet Motörheadfan, eller tycker du bara om den lite mer ”rockiga” livsstilen? Då är de här klassiska bullet-vibratorerna i sina nya kraftfulla utgåvor någonting för dig! Gör dig beredd på att uppleva häpnadsväckande orgasmer tillsammans med ”the loudest band on Earth”. LoveToys_009Som synes finns även en minivariant, lätt att ha med i handväska eller ficka. Den är riktigt imponerande rent funktionellt. Inte bara kraftiga vibrationer utan man aktiverar även TIO olika program-varianter med lätta tryck på kortändan, klart tillräckligt för att kunna tillfredsställa alla önskemål…
Känner du att det inte blev de önskade vibbarna på dejten, har du (ut)lösningen i stavform. Klart den tuffaste designen av alla stavvibratorer vi sett. Frontface ger Mötorhead-vibratorn full poäng, FFFFF. Enda förbehållet värt att beakta, är att den lille rackaren ”Born To Loose”, drivs av ett litet AAA-batteri, så se till att du har färskladdade batterier till hands, annars kan det bli avbrutet Mötorlag…
Finns hos LoveToys

SAMSUNG CSC
De som designar produkterna, har verkligen låtit fantasin flöda i kombination med att fåbästa tänkta funktionalitet.
Vad vi framför allt gillar, är att de flesta moderna produkter har uppladdning genom usb-kabel och tillhörande nätadapter.
De rent batteridrivna blir allt färre, bra miljötänk.

LoveToys_011Dessa två, vänster från Lelo, höger från G-vibe, gör sig lika bra i bokhyllan som på sängbordet. Vi har inte testat dem. Finns hos LoveToysLoveToys_012Även denna från Lelo, ger ett sobert intryck. LELO Ora 2 är en sofistikerad och exklusiv oralsexsimulator som är väldigt lik känslan av en mjuk tunga. Ora masserar klitoris och de erogena området kring klitoris med en kombination av intensiva pulseringar och försiktiga, virvlande rörelser. Med LELO Ora 2 får du hela 10 olika vibrationslägen för ännu större njutning. Alla programmen kan justeras så du får precis den intensitet som passar för dig. Om du håller den mittersta knappen inne i 3 sekunder när Ora är på aktiveras dess ’Intense mode’ där vibrationerna är 30 % mer kraftfulla än på högsta normala läge. Finns hos LoveToys

SAMSUNG CSC
Womenizer”, är en annorlunda produkt med ett helt annat funktionstänk. Finns hos Love♥Toys

SAMSUNG CSC
Naturligtvis med usb-laddning men den verkligt unika funktionen är att det inte alls är en vibrator.

SAMSUNG CSC
Kontrollknapparna är tydliga och lätta att nå.

LoveToys_016Här ser du den del som ger den önskade sugeffekten.  Den lilla vita koppen placeras över clitorisområdet och sedan drar man igång maskinen. Den startar då en intermittent sugande rörelsefunktion, på samma sätt som om en partner skulle suga över det känsliga området. En annorlunda och ovanlig lösning, som fått bra recensioner i olika tester. Eftersom den inte ger en direkt kontakt med clitoris och dessutom har fem olika intensitetsnivåer, riskerar man inte att bli överstimulerad från start utan kan öka tryck och sugkraft vartefter man så önskar.

En amerikansk kvinna beskriver det så här: ”Unlike other sex toys you may have encountered, the Womanizer is truly effortless. You do not have to grind against it, mount it, or give yourself a dead arm trying to get off. You simply lie back with your legs open, align the oval opening of the silicone head with your clitoris, hit the power button and wait for the magic. You might have to apply some light pressure at first to make sure that your clitoris is fully “absorbed” into the device, but once you find the perfect position for it, get ready for fireworks!”

SAMSUNG CSC
Usb-och nätadapter.

LoveToys_018Tydligt var usb-anslutningen finns.

SAMSUNG CSC
Under laddningen, lyser sugdelen inbjudande.

SAMSUNG CSC
Assistenten som inte tappar sugen”…kan man säga så, kanske?

LoveToys_021Womenizer finns i flera färger/utföranden.

SAMSUNG CSC
Nästa produkt kommer från BMS Factory och har döpts till Palmpower. Snygg, smidig i storlek, hygiensik avtagbar silikontopp som är lätt att rengöra och med bra kraft i vibbarna. Så känns det att sammanfatta Palmpower. Vi har även läst några utlåtanden och de flesta verkar vara mer än nöjda, som denna tjej: ”I put it on my clit and it’s just insta-gasm; the kind that makes my whole body involuntarily convulse.” Finns hos LoveToys

SAMSUNG CSC
Läcker färgcombo och dito design.

SAMSUNG CSC
Kraftig silikontopp som lätt kan avlägsnas för uppfräschning.

SAMSUNG CSC
Stickproppen som i andra ändan har usb-anslutning för laddning, ansluts genom ett vattentätt membran i ändan av vibratorn. Det innebär att maskinen i stort sett är vattenskyddad och kan användas i badet/duschen.

SAMSUNG CSC
-Får man bjuda min herre på en burk öl, Lady Lager.

SAMSUNG CSC
…men ser inte burken lite skruvad ut?

SAMSUNG CSC
När man skruvat av toppen, döljer sig en välavgjuten vaginaattrapp, som döpts till
Fleshlight Sex in a Can Lady Lager. Silikonmaterialet är nästan kusligt naturligt och  ”tunneln” är räfflad (som i Fleshlights alla modeller). Bruksanvisningen visar hur man använder den medföljande glidmedelförpackningen.
Ta av locket på burken, tillsätt lite vattenbaserat glidmedel och gör dig redo för en verklighetstrogen upplevelse. Sex In A Can är tajtare än en vanlig Fleshlight, men tillverkad av samma Real Feel Super Skin.
Finns hos LoveToys

 

SAMSUNG CSC
Som det brukade heta i annonserna för porrtidningar på 70/80-talen: ”Diskretion är en hederssak”. Det kan dock bli intressanta scener om någon medför en Lady Lager i bagaget man bär ombord på en flight. Eftersom vätskor inte tillåts i den här storleken, kommer säkert ”röntgenmaskinen” att protestera och säkerhetspersonalen att vilja titta lite närmare på burken..hmmm..
Lösningen är naturligtvis att checka in väskan, annars får du stå upp(!) för din Lady Lager. Skål!

SAMSUNG CSC
Efter användandet är det lätt att rengöra din Lady Lager. Skruva bara av botten, avlägsna  innandömet och skölj det i varmt vatten. När du köper denna Fleshlight Lady Lager, rekommenderas att du även beställer:
– Fleshlight Pulver.
– Fleshlight Wash.
– Ett vattenbaserat glid t.ex Pjur Aqua.

SAMSUNG CSC
Fleshlight Girl Jesse Jane kan beskrivas som en PT…alltså ”Personlig Tillfredställare”. man har gjort en avgjutning (på samma sätt som Ylva-Maria Thompson gjort med sina konstverk i serien ”100 fittor”) och sedan använt samma slags material som ovan i Lady Lager, för att få fram en helt naturtrogen kopia av Jesse Janes intimaste delar. Jesse Jane är en amerikanskt ”adult actress”, alltså porrskådis på svenska.
Finns hos LoveToys

SAMSUNG CSC
Här ser du de olika porrstjärnor, vars kön man avgjutit och som ingår i serien ”Fleashlight Girls”.
På bilden ser vi tjejernas övre halvor men det finns då naturligtvis även bilder på respektives avgjutningar också, så den presumtive kunden kan välja efter tycke och smak. Många tycker naturligtvis detta är ytterst spekulativt men minns också att dildoinsdustrin gör precis samma sak, så oavsett grundsyn, så är det jämlikt i slutändan.

SAMSUNG CSC
Så här diskret ser Jesse Jane ut när hon krupit in i sitt skal.

SAMSUNG CSC
…och så här ser produkten ut när man skruvat av toppen och låtit blomman fälla ut sina blad.
På insidan finns två olika ”reliefmönstringar att välja mellan. De kallas ”Lotus” respektive ”Gauntlet” (Gatlopp), där den sistnämnda sägs återge en mer oral sensation. Tänk så påhittigt… Den orala variantens utsida, är en avgjutning av J.J´s mun, om någon undrar…kanske något att öva kyssteknik på för den som fått kritik om detta…

SAMSUNG CSC
Pecis som hos Lady Lager, kan naturligtvis underdelen skruvas av och innehållet tas ut för rengöring och ”reconditioning”.

Vi hoppas du haft nöje av vår lilla odyssé bland det enorma utbud som finns. Det verkar som att man hamnar någonstans runt att 80-85% av produkterna är till för tjejer och resten är tillverkade för att användas av den del av befolkningen som är begåvade med en snopp. Där emellan finns ett antal produkter som kan begagnas av alla, beroende på var man önskar placera dem och vilka lekar som vederbörande partners eller solister har för preferenser. Sålunda avslutar vi med att tillönska alla nytända julstjärnor en riktigt Kåt jul och ett Kåt Nytt År. Ett XXXtra Ho-Ho-HO från Tomtens Julklappstipsare.LoveToysButikVi tackar Anders och  Love♥Toys för att vi fick störa i Julhandeln…
PS: Anders hälsar att butiken går att hyra för möhippor och tjejfester. Läs mer på hemsidan ovan.tjejparty-hos-lovetoys

 

Comments are closed.
http://frontface.se/magazine/