Acadermiamässan, där huden står i fokus. Frontface egen expert Nathalie tar pulsen på utbudet.

Eftersom Frontface Magazine har fördelen att ha en hudterapeut/Make Up Artist i redaktionen, så kan vi med förtroende låta henne, Nathalie, göra en dykning ned bland utställare och produktutbud på årets Acadermiamässa ute i Älvsjö. I dagarna tre kunde konsumenter få råd och prova olika behandlingsalternativ, samtidigt som det gick att handla på plats. Mässan var granne med ”Allt För Hälsan”-mässan, så de flesta besökare tog naturligtvis chansen att besöka bägge koncepten, så även vi.
Acaderm003Nathalie med Acadermiamässans grundare och VD,
Catarina Pap de Pestény.
Acaderm001Kan man få in en dubbel ”Evigt Slät Hud-cocktail”, tack… Kul namn på mäss-cafét. Acaderm005Först hälsade vi på i en monter där vi redan på avstånd såg premiärlansering av den i USA kända Kardashian-serien. Det är den välkända tillverkaren Farouk som ligger bakom serien. Capine Trading har agenturen och Patrick med kollega berättade en hel del. Acaderm006Jessica Davinski är (förutom vacker som en sommardag) Internationell utbildare för Kardashianserien.
KardashiansHär är en liten hälsning från Kardashians. Vi återkommer med produkttester.Acaderm007Hårserien GOLD såg extremt lyxig ut. Acaderm008Tidningen Daisy´s chefredaktör Kicki Norman. Acaderm010I montern hos Anne Marie Börlind finns lyxiga serumet Beauty Pearls och en hel del annat värt att testa.Acaderm012Argan är en potent verksam ingrediens, förutsatt att koncentrationen är tillräckligt hög. Hos Dominique S Guellouchi är CEO på Loelle, som har ett antal intressanta arganbaserade produkter.Loelle ArganVi fick fyra produkter att testa från Loelle:.

1.Argan 100% organic Argan Oil .
100% naturlig , ekologisk och kallpressad arganolja som skördas och produceras av ett kvinnokooperativ i Marocko, certiferat av USDA och ECOCERT.
Arganolja bevarar hudens fukt, förbättrar hudens elasticitet, mjukgör både hår och hud samt ger omedelbar lyster.

2.Rosehip oil ECO Coldpressed rich in vitamin-A
Loelles ekologiska nyponrosfröolja utvinns ur vildrosen Rosa Masqueta som växer runt bergskedjan Anderna I Chile. Oljan innehåller de essentiella fettsyrorna Omega 3 och Omega 6 samt mycket höga halter av Provitamin A, huvudsakligen betakaroten. Den absorberas snabbt in i huden, återfuktar och skapar en skyddande barriär på huden för att förhindra uttorkning.

3.Rose Flower water ECO Rosenvatten
Loelles ekologiska rosenvatten (hydrolat) är hämtat utan mellanhänder från ett kooperativ nära Atlasbergen i Marocko. Platsen är känd för sina rosbeklädda ängar och sin destillering av rosenblad. Denna legendariska och vackra blomma doftar inte enbart ljuvligt utan har även en medicinsk användning samt näringsmässiga egenskaper.

4.Moroccan black soap with eucalyptus
Loelle erbjuder en 100% naturlig och ekologisk svarttvål (Savon noir). Det är en pasta som består av en blandning av olivolja, krossade oliver samt eukalyptus som är tillsatt för att förbättra din huds blodcirkulation. Tvålen har exfolierande samt återfuktande egenskaper och är lämpad för känslig hud. Den är dessutom rik på A- och E-vitaminer. I Marocko har man i århudraden använt sig av tvålen.

Acaderm013Grazettes försäljningschef Joakim Ahrnberg visade Nathalie hur man på ett smidigt sätt kan få in lite coola färgpigment med den nya serien Color Mask. Acaderm014 Acaderm015Samt senaste shampoo & conditioner-duon Color Shield, som enligt uppgift skyddar färgade hår extremt väl. Acaderm017nathalie ramlade också in hos Ne Anima, för att kramas lite med Katties Åkesson.
Me-AnimaDessa ekologiska hudvårdsoljor är riktigt sköna, vi har testat dem tidigare och kan inte få nog, så tacksamt mottog vi nya prover. Acaderm018Rapsodine  her flera sköna produkter i sin serie. Acaderm022SHR står för Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation, där Nathalie naturligtvis är medlem. I deras monter träffade vi ordförande Annica Joensuu med kollegor. Acaderm026Ett ytterst intressant nytt koncept presenterades av  Christopher Genberg från Esse. Det finns mycket att berätta om det, så vi rekommenderar att du får det direkt från källanHÄR.Acaderm027Inne på Allt för Hälsan träffade vi Regina Lund hos Anna Benson med Rosa Kokboken, del 1 och 2. Acaderm028Regina är med i del 1. Acaderm029Uppe i Stockholmsmässans Pressrum, träffade Nathalie en rutinerad modell, Ingmari Lamy och de hade mycket att tala om…mestadels gav de varandra komplimanger… Acaderm031Puh, nu är det dags att åka hem och gå igenom och testa alla rodukter vi ficki Press-kitet i Acadermias Press Lounge.
PRESS-KIT

Comments are closed.
http://frontface.se/magazine/