Smygpremiär för filmen SPY, salongen fylldes snabbt av skratt

Spy_001Att skriva en recension och samtidigt tänka tillbaka på filmupplevelsen igår kväll, gör att mungiporna snabbt närmar sig tinningarnas nivå, så du förstår redan att vi gillade ”Spy”. Faktum är, att under de tio år Frontface Magazine existerat och vi recenserat film, har vi inte hört så mycket skratt i salongen som just igår kväll. Det vore ett kardinalfel att spoliera läsarens kommande upplevelse (filmen har premiär en bit in i juni), så det är med yttersta försiktighet vi lämnar ut några detaljer.
Den två tvärhänder långa och rundnätta agentsekreteraren/skrivbordsagenten Susan Cooper, som briljant spelas av Melissa Mccarthy, får av vissa orsakssammanhang, chansen att äntligen debutera som riktig fältagent och då kommer helt andra egenskaper till, egenskaper som kompletterar hennes kunnande inom skrivbordsarbetet hon tidigare gjort sig mest populär för.

Tempot är halsbrytande, dialogerna är nästan bättre än toppkvalificerad Göteborgshumor och hennes fighting-scener så väl koreograferade att hon verkar kunna spöa skiten ut både Bruce Lee och Steven Segal på en gång (om de hade varit med i filmen).
Den tidigare simhoppsmästaren och under det senaste årtiondet actionhjälten/kampsportsskådisen Jason Statham (se gärna Transporter-trilogin), får här en något annorlunda roll, där han visar sig ha tummen mitt i kroppen och håller tungan i fel mun..om man får säga så.
Jude Law spelar snyggagent Bradley Fine, so skall göra allt snyggt, även när han tar kål på bovarna. Längre än så vill vi inte gå, den här filmen MÅSTE ses och måste ses på BIO, nöj dig inte med en hyr-rulle till TVn.
Utan minsta tvekan, utnämner Frontface filmen ”SPY” till årets actionkomedi, redan nu i Maj.
Den får FFFF+ av fem möjliga och hade fått fem om den varit en halvtimme längre med samma tempo. Slutligen vill vi ge en extra eloge till den Bond-istiska titellåten ”make A Wave”, som är minst lika bra som vilken Bondlåt som helst och där vokalisterna Demi Lovato och Joe Jonas träffar helt rätt.

Nedan kan du se några av de inbjudna VIP-gästerna men eftersom alla för dagen var under-cover, så vågar vi inte publicera några namn, då kanske de måste döda oss…
Innan filmen startade, bjöds vi välkomna av 20th Century Fox Sverigeansvarig och värmdes upp av två Stand-Up tjejer som vred på gashandtaget och slog an takten. Kom ihåg: ”Loose Lips Sink Ships…”
Eventinbjudan från Wonderland Event.

Välkommen att länka TILL vårt reportage men det är inte tillåtet att plocka bilder FRÅN reportaget, de är ©-copyrightskyddade och EXIF-kodade
Spy_002 Spy_005 Spy_006 Spy_008 Spy_010 Spy_011 Spy_014 Spy_019 Spy_020 Spy_021 Spy_023 Spy_025 (2) Spy_028 Spy_029 Spy_030 Spy_031 Spy_033 Spy_034 Spy_040 Spy_042 Spy_043 Spy_044 Spy_045 Spy_047 Spy_048 Spy_049 Spy_050 Spy_051 Spy_052 Spy_053

Comments are closed.
http://frontface.se/magazine/