Efter den ebarmeligt dåliga måltiden ombort på flyget ned, var vi rätt sugna på något riktigt stabilt efter incheckning på lägenhetshotellet. För att inte falla i någon blodsockerfälla, inledde vi med att i den stora välförsedda livsmedelshallen i närheten, köpa upp allt vi kunde komma att behöva under de närmaste fyra dagarna. Skivad kalkon, ägg, musli, fullkornsbröd, yoghurt, 10 liter vatten, kalla öl, en flaska mörk rom, citroner, lätt-cola och diskutrustning. Därefter frossade vi på balkongen, allt för att senare mer selektivt kunna satsa på goda restaurangbesök.
Under vår vecka drabbades vi faktiskt endast en enda gång av att inte vara fullkomligt nöjda med mat och service, vilket får anses vara ett mycket gott betyg till öns etablissemang. (En Indisk resturang, där kyparen var kaxig och maten dränkt i grädde).
Följ med oss på en mättande tur, som imleds i den gamla delen av Palma de Mallorca.TASU är en liten välbesökt tapas restaurant, där tapasen är en kulinarisk mix mellan spankpt och japanskt.
Rätterna är både väl tilltagna och utsökt levereade.
Alla vanliga matbord var upptagna, så vi parkerade oss vid ett högre barbord, strax styrbord om entrén, vilket visade sig vara en snilleblixt, då alla servetriser passerade oss oavbrutet = snabb service.Allt vi beställde höll högsta kvalitet, både öga och mage fick sin beskärda del.
Även servicen var superb på alla sätt. Gracias, ”BOMBA”.
Som stilmotvikt till detta, provade vi även Magalufs bästa Pizzeria: Venezzia de Luigi.
Med både pastarätter, pizzor och stora köttbitar, är det ett eldorado för den hungrige.
Hovmästaren och Mats råkade ha gemensamma bekanta, vilket säkert inte försämrade vår upplevelse.
där vi redan som ”on the house” fick stifta bekantskap med deras ”Pizza-firre”.Mats testade deras gigantiska T-bone steak,mör och välkryddad.…mean chefredaktör´n själv fick njuta av Maestro Luigi´s specialare. Den absolut bästa pizza han smakat utanför Sveriges gränser…Men vänta…ser inte denne herre lite undernärd ut?
Vågar man visa en sådan tunnis redan i entrén, så vågar vi testa maten. Pirate´s Beach ligger direkt invid strandpromenaden på Magaluf Beach. Ganska lugnt dagtid men man bör nästan boka bord framåt kvällen.
Två villiga piratkopior stod till vår tjänst. Tänkte fråga om man var tvungen att ”Gå Planksteken” men hoppade över den vitsen,
då den ju är svåröversatt…En vällagad och väl tilltagen pastasallad med två grillade kycklingfiléer, toppad med Cajunsås. Hur gott som helst.Lika bra att lägga bra med dricks, så man inte hamnar uppe i rånocken.I Piratbaren fanns allt som får det att vattnas i en gammal kapares gomsegel.Good Night Captain, may the winds bring us together again in the future…Nere på den andra strandpromenaden, den vi Palma Novas västligaste strand,finns en grill som serverade mycket god grillad bläckfisk.
Det kan man tydligt se på det något överbelåtna smil som undslipper Mats högra mungipa. Eller är det en persiljekvist?Nej då, det var faktiskt så god…När man kvällstid inte orkar engagera sig speciellt utan bara vill äta billigt, gott och snabbt, finns det en bar som heter
”Mr Bean” uppe på en tvärgata till huvudbargatan i Magaluf (den ligger granne med norska baren Gökeredet(Gökboet).
Där fick vi goda sallader och även Mats köttbit var klart godkänd.Men, var detta Mr Bean själv..?Vårt ”stamhak” för lunch, heter ”Florida” och ligger nära västra Palma Nova Beach. Där fick vi rena fräscha rätter som inte gav bukfylla, vilket ju är skönt när man vill fortsätta strandvandring direkt efter lunchen.Kycklingfilé ed kokt potatis och saftiga tomater.På ett tidigt stadie hade vi bestämt oss för att sniffa reda på Magalufs bästa Paella och det verkar som vi fann en av höjdarna här:Ingen fara, det är ingen modern filial till den gamla p-klubben under Stockholms 70-tal…Denna paella var en fröjd för både öga, näsa och gom. Tillsammans med ett gott vitt vin, var det en perfekt avslutning på veckans matkoll vi företog innan smaklökarna bedövats av kall San Miguel.-Tack för oss, vi kan tan in notan..om det är nödvändigt…
Comments are closed.