Det bästa med sommaren som kom av sig


Nu när sommaren definitivt är över för den här gången,
märker man att samtalsämnet nummer ett, alltså vädret,
oftast handlar om den miserabla sommar vi haft 2012.
Visst är det så men varför suga på en citron,
när man kan knapra på lite god mörk choklad?

Med andra ord, glöm det tråkiga, minns det som var positivt.
För, erkänn att du i varje fall har några ljusglimtar i det
digitala minnesalbumet.

Vi på Frontface är barnsligt förjusta i
kombinationen choklad och champagne
eller som vi brukar kalla den: ”C ´n C”…
Vi gillar också det klassiska talesättet
(som vi själva myntade några decennier sedan):
”The only pain I can take,
is Cham-pain…” (låter bättre än det ser ut i skrift)

Det minne vi i år förknippar med skön sommar,
är en i och för sig enkel lördags pick-nick på filt i
Rålambshovsparken, ett stankast från redaktionen
här i Stockholm.

Det som stod på filten, var i och för sig
desto mer exklusivt och du ser det här nedan.
bara att titta på bilderna får det att rinna till
runt tungroten på oss som var där.
För säkerhets skull har vi, som du säkert
förstår av bilderna, sparat en ”hel dos”
av finesserna till 2013, som vi räknar med
skall kompensera det vi inte fick
av sol och värme i år.

Denna uppsättning av ypperlig choklad från VALRHONA
består av:
– Längst bak, en box med 52 små läckert förpackade bitar
av mörk 70%-ig Guanaja.
– Den långsmala baren innehåller 6 bitar mörk choklad
av Initiation Grans Cruz.
– ”Cigarrlådan” gömmer 18 st 66%-iga svarta Caribe-bitar.
–  Den lilla baren är en påklädd hela 77%-ig Andoa Noir,
för den som vågar sig på en riktigt 2Brut-al” smaksensation.

För mer detaljerad information, klicka gärna HÄR:


Denna ädla dryck är naturligtvis äkta champagne.
Tillverkaren är dock något så exotiskt och unikt
som ett svenskägd vingård och företag i
det franska distriktet Champagne.

Till vänste, säkrad bakom stabila galler:
Grande Cuvée Extra Brut

(Kanske allra bäst efter solnedgången…)

HATT et SÖNER Extra Brut
består till 100 procent av Chardonnay,
endast den första pressningen har använts
och ingen malolaktisk jäsning har utförts.
Extra Brut har endast 0,5 gram socker per liter tillsatt
och är speciellt uppskattad av de med smak
för mycket torra champagner.  Champagnen
frambringar flera mineralnoter och färgen är
blek gyllene gul med delikat skum och bubblor med största finess.
Doften har noter av gul frukt med höjdpunkter av plommon och päron.
Smaken är fräsch, anmärkningsvärt uppriktig och har
en accent av päron. Finishen är aromatisk och mineralisk.
Sammanbunden och kompakt, men ändå livlig.

Känslan efter första smaksensationen, när gomseglet
slutat svaja och när bubblorna kryllat klart efter tungkanterna,
är att man plötsligt befinner sig, smokingklädd / aftonklänning,
i ett stort välkänt casino i södra Europa och att introduktionen
till de övriga spelarna runt spelbordet blir helt naturligt:
”Jag är från ett Magazine, Frontface Magazine..”,
om du förstår den subtila vinken.
HATT et SÖNER Extra Brut är en genuin champagne
som ger ett ärligt smakintryck som avslöjar rikedomen i marken
som den härrör från. Champagnen lämpar sig dessutom  ypperligt
till bland annat skaldjur och sashimi, som tyvärr inte fanns på
vår pick-nick filt denna gång…

Till höger, skyddad även den:
Grande Cuvée Rosé 
(redaktionens klara sommarfavorit 2012)
HATT et SÖNER Rosé består till 90 procent av Chardonnay och 10 procent av Pinot Noir, endast den första pressningen har använts och ingen malolaktisk jäsning har utförts. Champagnen är som en välkomnande aperitif, som har förmågan att återuppliva även de mest blaserade smaklökarna. Den kännetecknas av en lysande hallonfärg med orangea höjdpunkter, medan de fina bubblorna kvarstår. Doften är en känslig blandning av röda bär och i gommen skapas en balans mellan friska och ståndaktiga smaker. Ett glas HATT et SÖNER Rosé är en perfekt start på en middag som aperitif, men champagnen passar även utmärkt till bland annat moules marinières.
Vill du imponera på alla gästernas smaklökar under trädgårdsfesten
eller pool-partyt, då är detta en fullpoängare.

Och du, glöm inte ett gott alkoholfritt alternativ,
det visar att du bryr dig om dina gäster…
Varför inte en riktigt välkyld gammaldags Pommac i magnumbutelj

Lite fakta om Hatt et Söner, en kort sammanfattning:
HATT et SÖNER är ett champagnehus med global ambition
att producera champagne av absolut toppkvalité.
Vingården klassificeras som Premier Cru, täcker flera hektar
av den berömda Mont-Aimé-marken och ligger i den
topplacerade champagnebyn Bergères-les-Vertus
i Côte des Blancs. HATT et SÖNER erbjuder flera
olika sorters champagne varav samtliga är en perfekt
komposition av vinodling, precision, design och kvalitet.
Detta bidrar till en av de mest utsökta champagnerna i världen.
För ytterligare information: www.hatt-soner.com

 

 

Comments are closed.
http://frontface.se/magazine/