Skapa sommarkänsla, pimpa glassen!

Sommaren 2012 har inte infriat förhoppningarna
ma haft efter förra årets rekordväder.
Det gäller att kompensera bristen på sol och värma
med andra små glädjeämnen.

Vår efterrättsexpert Nathalie, har hittat ett litet
glädjeämne, hon ”pimpar” sin sommarglass på
ett enkelt men effektivt sätt.

Eftersom Nathalie är mån om att med både
träning och kost, hålla en godkänd
”Beach-form” (om nu solen skulle våga
sig fram eller till den i augusti inbokade
solresan), så ersätter hon oftast den lite
bastantare gräddglassen med mjölkbaserad
lättglass.
Lättglassen är dock lite trist i sin rätt neutrala
vaniljform, så Nathalie har hittat ett bra sätt
att ”krydda upp den” till sin favoritsmak:
Lakritspuck.
Se här:

 

Nathalie har lagt tassarna på en burk med ytterst
finmalt lakritspulver från Lakritsfabriken i Ramlösa.

”Rör inte min Lakrits”…

Det är svårt att inte tjuvsmaka
på ”kryddan”…yum-yum…

Här är det föga upphetsande
desserten i sin grundform:
Lättglass naturell…

Försiktigt spetsas glassen
med Lakritspulvret, som är så
finmalet att det kan vara svårt
att hälla om man inte har rätt
fingertoppskänsla.

…så ett tips är att jobba med
rentvättade nypor istället.

 

Och vips har du en riktigt läcker,
lagom smält ”lakritspuck-tallrik”.

Du hittar fler smarriga recept
HÄR

Obs, den som har tendens till högt blodtryck,
bör vara måttfull med lakrits i alla former.

Comments are closed.
http://frontface.se/magazine/