Sand på Catwalken

Foto: Sand Image Bank.

Nu är modeveckorna i full gång
och en av de första att visa nästa höst/vinterkollektion
var danska Sand,
Frontface har tidigare använt Sands kläder vid flera olika
redaktionella tillfällen och även denna gång gillar vi vad vi ser.

Först ut är vi med killarnas mode.
Man flirtar hårt med 70-talets början, där höga stövlar med instoppade
byxor är ett genomgående tema. Smala slag på kavajer och jordnära färger.

Eller som Sand själva deklarerar:

”Menswear is divided into two different looks. The first plays with soft layering, combining blazers and heavy knits with high collared shirts, but still keeping the clean silhouette. The second is a much more slim approach, but still with a cool take on layers – jacquard blazers are on top of classic blazers and longer dinner jackets are used to create an almost graphic effect. The colour scheme has two directions, the warm with browns, camel, dark burgundy and fire red. The colder section focuses on blacks and greys, with midnight blue and white as accents.”

Comments are closed.
http://frontface.se/magazine/