har DU lyssnat på Heart? Har DU
hört och sett Heart Attack?
<<<  Till Innehåll

Foto  Peter Ortvik, Frontface.se.  Spelning på Harry B James rockpub, Sthlm.

För att få ordning på bakgrunden till det svenska tributebandet Heart Attacks existens, får vi ta oss en tripp i tidsmaskinen, tillbaka till 1973, då systrarna Ann och Nancy Wilson var med och startade det kanadensiska bandet HEART, som fick sina första stora hits 1976 med ”Crazy on You, Magic Man och Barracuda. Runt -86 gjorde bandet stor comeback med lite tuffare stil och radade sedan upp ett antal album som satte Heart på den definitiva rock-kartan. För den stora publiken, är låtarna ”Alone” och ”All I wanna do is make love to you” de mest kända. Efter år av kokainmissbruk dalade både kvalitet och kreativitet hos systrarna och trots flera försök till comebacks och ett alternativt musikprojekt under namnet ”Love Mongers”, har de aldrig nått upp till storhets-tiden. Heart har dock en självskriven plats bland de sora i rockhistorien och om du inte lyssnat på dem tidigare, kan du gå in på YouTube och se en hel del.

I Sverige har det formats ett tribute band under namnet ”HEART ATTACK” och de spelar naturligtvis Hearts alla stora hits och det gör de bra. Precis som original-bandet, är Heart Attack byggt runt två tjejer, som på scenen spelar roller-na av systrarna Wilson. Mörkhåriga Martina Edoff (bl.a Fame Facto-ry) är inte bara lika snygg som Ann Wilson var under sin storhetstid, hon har även en röst som gör låtarna rättvisa och kompletteras väl av sin ”scen-syrra Mia ”Nancy” Thern, som inte bara sjunger utan precis som Nancy Wilson, spelar gitarr. Övriga bandmedlemmar är 8med referens till Heart)
är Micke Danielsson som Howard Leese, Stefan Andersson som Mark Andes, Martin Hagberg som Denny Carmassi
samt Joakim Lindh.

Det är naturligtvis omöjligt att till fullo axla manteln efter originalet och det är inte heller så man skall se Heart Attack utan som det duktiga och underhåll-ande partyband de är,
ett prefekt gäng att få upp stämningen på vilken rockklubb som helst och jag skulle rekommendera ledning-en för Rockkryssningen ”Silja Rock” och även Rasmus som håller i ”Rockbåtern” och ”Tattoobåten” att titta och lyssna lite närmare på gänget.
Personligen kan jag tänka mig gänget släppa en platta med titeln ”HEART TRANSPLANT”, innehållande 14 av Hearts bästa låter, kunna bli ett bra manifest och ännu ett argument för att boka bandet. Jag tar både plattan, T-shirten och frontplats vid nästa gig. Tribute-rock med Hjärta och humor.

 
<<<  Till Innehåll