Rockbandet Electric Boys är tillbaka med akuratess. <<<  Till Innehåll

Foto  Peter Ortvik, Frontface.se , Nikon PD7000

När ett band släpper ett album efter många års frånvaro från skivstudion, är det alltid med extra förväntan men ser fram mot en releasespelning, när man vet att det är originaluppsättningen som är med, inte bara en eller ett par av originalmedlemmarna. Så, när Joakim från Cosmos Music Group bjöd in till releaseparty och inbjudan visade att hela kvartetten: Conny Bloom, Andy Christell, Niclas Sigevall och Franco Santunione. är med, vattnas det i rocktarmen.

Nya albumet heter ” And Them Boys Done Swang”
Spelningen hölls på Marie Leveau på Hornsgatan i Stockhom och man kan lugnt säga ”knökfullt” när det var dags för grabbarna att äntra scenen. Efter att ha hört dem dels live och sedan lyssnat på albumet, är det bara att kapitulera, sträcka upp döskalleflaggan och väsa ”FETT” i mungipan. Det syntes att killarna hade riktigt kul på scenen och de bjöd på en lång och mycket uppskattad spelning.

Albumet innehåller 12 spår och man hinner definitivt inte tröttna innan plattan plötsligt är slut. Några intressanta spår:
”Sometimes U Gotta Go Look For the Car” (spår 8), där man får sköna nostalgirysningar av gitarrspelet, som del andas Jimi Hendrix sköna Wah-Wah men också klara influenser från Allman Brothers Bands tidigare album, när både Duane och Greg Allman var vid liv.

”Ten Thousand Times Goodbye” (5)är ett av de softare spåren med skönt nyanserad melodi, som får en att tänka på Mott The Hooples ”All the young dudes”.

Sista spåret, ”A Mother of a Love Story” startar ut som rockoperan ”Tommy” och riffar sig fram med assistans av skönt trumspel och en tung men ändå lekfull känsla ända in i mål.
Visst är Conny Bloom den stora dominanten på scenen men det förringar aldrig de övrigas insats och är aldrig på bekostnad av gruppkänslan.

De elektriska pojkarna ger stötar man bara njuter av och vill ha mer av. Tror jag skall köpa mig en elektrisk stol…

KÖP ALBUMET, det är en order...eller i varje fall en rekommendation.

 
<<<  Till Innehåll