"011 års "packmoppe-turné
presenterades i krlstad i veckan.
<<<  Till Innehåll

Foto  Packmoppeturnén, via BiIG promotion.

Packmopedsturnén , som startades av Göran Samuelsson för snart 2 decennier sedan, är förmodligen en stor anledning till att fler och fler får upp ögonen för honom. Och när våren börjar knoppas är det dags att avslöja årets artister. 

Över 60 mil på moped verkar inte avskräcka artisterna, som med glädje  trotsar regn, blåst, tappade avgasrör och skurna motorer. ”Ett minne för livet” säger de alla, något som de även lyckas förmedla till den allt större publik som kommer till spelningarna, faktiskt från hela landet. Greppet att ha alla artister på scen samtidigt, där de alla medverkar i varandras låtar, skapar en skön och avslappnad stämning. Förra året kommenterade Göran Samuelsson själv att han ibland kände sig som en rock’n’roll-stjärna…

Plura och Dregen åkte moped även förra året och båda är lyriska. Plura står ödmjuk över att ha fått ärva Totta Näslunds moped. Dregen fick blodad tand och är mer än redo att starta sin moppe. Pernilla Andersson går från medverkan i Melodifestivalen till en mindre paljettprydd scen. Detta är hennes  andra år som mopedist. Per Persson, som vi känner från Perssons Pack, är årets nykomling. 

Övriga musiker på turnén är Bengan Blomgren, Bengt Bygren, Robert Henriksson och Fredrik Svensson.

Per får avsluta med några tankar kring turnén:
"Efter tjugotre år med Perssons Pack i bussar, bilar, flygplan, båtar och tåg ska man alltså åka moped till spelningarna. Precis som när jag var fjorton och åkte till mitt livs första ” gigs”. Ja jag vet jag borde ha varit femton men ingen brydde sig på den tiden . I och med debutskivan "Kärlek och Dynamit" blev det 1989 en Toyota Hiace man åkte i. Året efter "Kanoner och små, små saker" åkte man Mercedes-buss. 612 tror jag modellen hette. 1991 i och med "Tusen dagar härifrån" åktes det runt i en stor flyttbuss med hela två sängar i. Det du! Efter ytterligare några skivor kändes den där flyttbussen lite trång. Tåg och flygplan fick bli det nya färdsättet.Efter en liten paus på sisådär tolv år spelade Perssons Pack in en skiva för dom på EMI tjatade så mycket om en ny platta. Gick ju strålande! Tillbaks till bussar, bilar och sånt.   Mmm.. nu ska man alltså åka moppe igen.. "
Cirkeln sluts! //Persson

 

 
<<<  Till Innehåll