Restaurangkonceptet Wagamama
får svensk invigning...i morgon.
<<<  Till Innehåll

Foto  ::Frontface Magazine, Nikon P6000.  PR: Petré Event


I morgon är det officiell premiär för Stockholms senaste restaurang-koncept.
Det är världens 105:e Wagamama krog som slår upp portarna ett krypavstånd från Centralstationen, uppe på Klarabergsviadukt-
en i det sprillans nya Waterfront-komplexet.

Vi kunde inte vänta tills invigningsfesten utan intog ett bord med stor hunger i bakfickan.
Inredningen är av smakfull "Less is more" variant och inbjuder till skönt förfestande på både mat och dryck. Perfekt för affärsmöten, då det även finns lugnare bås längs kanterna och ytterst mot gatan har man byggt en loungig bar i avkopplande stil.

serveringen är snabb och engagerad, även maten kommer snabbt, trots att den görs a la minute. Personalen är kunig och upplysande, då menyn är rätt invecklat uppdelad i olika rutor.
Eftersom råvarorna är riktigt fräscha, portion-erna är väl tilltagna, upp-läggningarna snygga och konstnär-liga (!) samt prisnivån klart inom  "prisvärt", förstår du säkert att vi föll för helhetsintrycket.
Efter att ha avnjutit nedan kvartett rätter, var det bara att hissa vit flagg och kapitulera.

Frontface ger Wagamama full pott5:
FFFFF.
Hoppas det är lika bra om ett halvår.

Färskpressad äppeljuice med twist av lime.
42:- (stort glas)

Chicken Ramen
Nudelsoppa gjord på buljong av kyckling och rökt fläsk,
toppad med marinerad och grillad kycklingfilé samt säsongens grönsaker. Garnerad med memma och saladslök.
98:-

Tori Kara Age
Friterade kycklingbitar, marinerade i soja, oregano och färsk ingefära. Serveras med en dippsås gjord på chili, vitlök och soja.
66:-

Duck Gyoza
Friterade Gyozaknyten med purjolök
serveras med kryddstark körsbärshoisinsås
40:-

Teriyaki Steak Soba
Grillad ryggbiff på en bädd av teppanstekta sobanudlar med sockerärtor, chili, rödlök, salladslök, böngroddar, bak chai och curryolja. Garnerad med teriyakisås, koriander och blandade sesamfrön.
172:-

 
 
<<<  Till Innehåll